Informatie:
Andrea Rook / Gerard Stam Info@roderijs.nl
Oostvoorne
Tel: 06-51229036
/
06-51915511

Klein Roderijs Cocktail 5 dagen oud.


 

 

NIEUWS

2014

Klein Roderijs Flower nationaal kampioen 4 jaar en oudere merries
(23-8-2014)
Klein Roderijs Flower heeft vandaag het ster predikaat behaald en werd ook nog eens kampioen 4 jaar en oudere merries op de centrale merriekeuring in Kootwijk.


 
Kinderen Klein Roderijs Cocktail succesvol (28-7-2014)
De afgelopen twee maanden hebben verschillende kinderen van Klein Roderijs Cocktail succesen behaald op stamboekkeuringen en voorselecties van de Divoza-cup.

Stamboekkeuringen
Bij NWPCS werden in Tolbert 3 dochters van Cocktail voorgesteld. De 2-jarige Gemma (fok. fam. Snippe / eig. T. Douma) werd in haar rubriek als eerste geplaastst met een eerste premie en een aanwijzing voor de centrale keuring. Tevens behaalde zij het jeugdkampioenschap. Twee 3 jarige merries kregen een eerste premie, Veenstra's Geline (fok. E. Veenstra / eig. H.J. Wiersma) en Tequila (eig W. Brouwer).
In Utrecht behaalde Karlijntje v/d Waalsehoeve (f/e W. Plomp) de titel van beste 3jarige en een aanwijzing voor de CK. De palominomerrie toonde zich goed in beweging met een sterk gebruik van het achterbeen.
In het nieuwsbericht hieronder staan de successen van Klein Roderijs Flower in Gieten. Op dezelfde keuring behaalde de WPBR stermerrie Ennia (f/e L. Snippe) het sectiekampioenschap en een aanwijzing voor de CK in Kootwijk.
Bij de stamboekkeuring van het NRPS in de Mortel behaalde de 3jarige valkmerrie Shakira (f/e fam Remmits) een 1e premie en 2e plaats. De volle zus van de hengst Kinetic Wizard is hiermee geplaatst voor de centrale keuring.

Divoza cup
De oudste nakomelingen van Cocktail zijn inmiddels 4 jaar en drie zijn er gestart in de selecties van de Divoza cup voor jonge dressuurpony's.
Jonker's JortDe palomino ruin Jonkers Jort (f/e M. Elzinga) won met zijn amazone Joelle de Vries met scores van 74 en 76 punten zowel de voorselectie in Hellendoorn als in Tolbert.
Uiteraard is hij hiermee ook geplaatsKinetic Wizardt voor de finale.
De bij het NRPS goedgekeurde hengst Kinetic Wizard (f/e fam Aarts en Remmits) won in Lunteren met amazone Demi Kurstjens met 79 punten en plaatste zich voor de finale met de 1 na hoogste score.
De cremello hengst Knedo Athos
(e. M. Knetemann) starte in Ermelo voor het eerst een officiele wedstrijd met zijn nieuwe amazone Laura Angélique Kompier. Hoewel pas sinds kort een combinatie behaalden ze een nette score van 68 punten. Niet genoeg voor een finaleplaats, maar zeker een combinatie waar we in de toekomst meer van gaan horen.

Voor alle amazones, fokkers, verzorgers en eigenaren: van harte gefeliciteerd en veel succes voor diegene die de centrale keuring en finale hebben gehaald.

Klein Roderijs Flower dagkampioen Gieten (19-7-2014)
Vafoto Vivian Hesenndaag is onze Klein Roderijs Flower op de keuring in Gieten geweest. Van het resultaat hadden we niet eens durven dromen. 1e geplaatst in haar rubriek met een uitnodiging voor de Centrale keuring. Daarna werd ze kampioen NWR van de 4 jaar en oudere merries. Vervolgens sektiekampioen NWR en als klap op de vuurpijl Dagkampioen. Flower werd door de jury geroemd om haar fantastische bewegingen. Flower is een dochter van Klein Roderijs Cocktail en van onze ster sport merrie Klein Roderijs Fleur. Ook de moeder van Fleur is door ons gefokt. Een dag om nooit te vergeten. In een woord: Fantastisch!!!!!

Klein Roderijs Flower aan het werk (23-5-2014)
Flower boekt veel vooruitgang onder het het zadel .


Klein Roderijs Doreth drachtig van Veenstra's Grapjas (23-5-2014)
Vandaag is onze stermerrie Klein Roderijs Doreth (v. Heitrak's Marvin) drachtig gescand van de hengst Veenstra's Grapjas.

Prachtige foto's van Kinetic Wizard (v. Klein Roderijs Cocktail)
Onlangs prachtige foto's ontvangen van de jonge hengst Kinetic Wizard. De bij het NRPS goedgekeurde Cocktail-zoon ontwikkeld zich goed onder het zadel. Wizard staat ter dekking bij de hengstenstation de Dalhoeve .
Klein Roderijs Cocktail and Nicola Naylor at CPEDI 2014 Moorsele
(25-4-2014)

Two wonderful days at the CPEDI in Moorsele with our own bred stallion
Klein Roderijs Cocktail. In his first big international event with his rider Nicola Naylor. Two great tests with 66,04% and 65,69%. Congratulations Nicola !
More photos at this facebookpage

Grapjas en Alwin goedgekeurd (19-4-2014)
Vandaag is het verrichtingsonderzoek van het NWPCS afgerond met het verrichtingsexamen op de prachtige accommodatie van stal de Nieuwe Heuvel in Lunteren. De twee zonen van Klein roderijs Cocktail : Veenstra's Grapjas en de Goede Ree's Alwin zijn met prachtige cijfers geslaagd en goedgekeurd. Ze eindigden met hun cijferlijst als de beste twee 3-jarige hengsten.
Veenstra's Grapjas

de Goede Ree's Alwin
Klein Roderijs Flower aan het werk 27-3-2014
Flower doet het goed onder het zadel.
Twee zonen Klein Roderijs Cocktail aangewezen bij het NWPCS (15-2-2014)
Bij de hengstenkeuring van het NWPCS zijn 4 zonen aangeleverd. Alle vier werden doorverwezen naar de 2e bezichting. Van de vier zijn er uiteindelijk twee aangewezen voor het verrichtingsonderzoek:
De zwarte De Goede Ree's Alwin (vm Orchard Boginov) en de
palomino Veenstra's Grapjas (vm Le Matsjo).
Zoon van Klein Roderijs Cocktail goedgekeurd bij het NRPS (25-1-2014)
Bij het NRPS is de smokey black hengst Kinetic Wizard (vm Orchard Boginov), goedgekeurd.


Felicitaties aan de eigenaren.
2013
Eerste goedgekeurde zoon van Klein Roderijs Cocktail (22-11-2013)
De cremello hengst Knedo Athos (vm Verona's B o-gi) van Marnix Knetemann is goedgekeurd bij het EASP stamboek.
Felicitaties voor Knedo stables.
Miss weer even onder het zadel. (27-07-2013)
Het was al een hele tijd geleden, dat Miss (Veenstra's Miss White) onder het zadel heeft gelopen. Vandaag kwam ons 8-jarige buurmeisje Christel Verheij een keer met haar rijden, want het is zo leuk om een keer op een palomino gereden te hebben. Miss liep de baan door, alsof ze gisteren nog gereden heeft. Ze had er duidelijk plezier in en Chris ook.

Voor meer foto's kijk op onze facebook-pagina of bijgaande link.
Fleur loopt proefgerichte clinic. (21-7-2013)
Lieke heeft met Fleur haar eerste dressuurproeven gereden. Dit was op een proefgerichte clinic in het L2. Fleur vond het geweldig om (weer) te doen en haar knotten weer in te hebben. Met 191 en 199 punten en advies rijker gingen we tevreden naar huis.

Cocktail maakt internationaal debuut (19 t/m 21-7-2013)
Het was een spannend weekend voor Nicola. Ze heeft met Cocktail haar internationale debuut gemaakt in Bishop Burton,en niet zonder resultaat. Met minimale achterstand op de winnaar mochten zij 2x de tweede prijs ophalen. (2 proeven op Z niveau met een gemiddelde van 66.07% en de kur op muziek op Z niveau met 69.17%) Een geweldig resultaat voor een debuut. We verwachten in de toekomst nog meer super resultaten van Nicola en Cocktail.

Eerste onderlinge springwedstrijd van Fleur (8-6-2013)
Lieke gaat regelmatig met Fleur naar de springles. Dus het werd nu tijd om een keer een oefenparcours te springen. Om te beginnen had Lieke ingeschreven op 60 cm. Fleur was in het eerste parcours foutloos en het tweede parcours 1 balk. Genoeg voor de overwinning. Een leuke afsluiting van het eerste parcours. Fleur laat duidelijk zien een veelzijdige pony te zijn.

Voor meer foto's kijk op onze facebook-pagina of bijgaande link.
 
Weerzien met Cocktail. (1-6-2013)
Eind februari hebben de nieuwe eigenaren van Cocktail via onze website contact met ons opgenomen. We waren erg blij iets van hem te horen. Het bleek een bijzonder verhaaAndrea, Nicola, Cocktail en Poppyl. Cocktail is verkocht als sportpony voor een 12 jarige amazone. Momenteel wordt hij ook gereden door haar moeder (Nicola), die volledig blind is. Zij start Cocktail in de para dressuursport. Dit gaat zo goed, dat zij afgelopen weekend zijn gestart in een selectiewedstrijd voor het nationale team. Wij zijn 2 dagen naar Engeland vertrokken om hen aan te moedigen. Nicola reed voor het eerst op dit niveau, dat vergelijkbaar is met een Z proef in Nederland. Er waren nog wat foutjes, maar zij behaalden 64,5%. Vandaag hoorden we, dat de selectiecommissie Cocktail en Nicola geselecteerd hebben voor een teamplaats tijdens het CDI in Bishop Burton in july. Hopelijk is zijn FEI pas op tijd! We zijn super trots op onze Cocktail om zijn prestaties, maar vooral om zijn geweldige karakter. Hij is ook nog steeds hengst, omdat hij zo braaf is. Het was geweldig hem weer te zien!
Voor meer foto's kijk op onze facebook-pagina of bijgaande link.
Doreth weer in training. (5-5-2013)
Na een lange vakantie is Doreth weer onder het zadel. Vorig jaar heeft zij als weidemaatje gefungeerd voor haar 2 jaar jongere zus Flower. Aangezien Flower nu 3 jaar is, kan Doreth weer aan het werk. Ze was alleen nog zadelmak, dus we moesten echt aan het begin beginnen. Doreth en Andrea hebben echt een klik. Doreth werkt graag, is heel braaf en pakt alles snel op.
Pony's op de wei (29-4-2013)
Na een lange koude winter en een nat voorjaar eindelijk de pony's op de wei.
Voor meer foto's kijk op onze facebook-pagina of bijgaande link.
Cas (Five houses casanova)30 jaar (7-4-2013)
Onze oude New Forest ruin Cas heeft vandaag de prachtige leeftijd van 30jaar bereikt.
Voor meer foto's kijk op onze facebook-pagina of bijgaande link.
2012
Cocktail verkocht naar Engeland. (27-11-2012)
Cocktail is deze week naar Engeland verkocht. Hij deed het super in de sport met Tatjana. Maandag de 26e zijn de nieuwe eigenaren voor het eerst wezen kijken. Het is daarna heel snel gegaan. Donderdagmorgen vroeg is hij naar Engeland vertrokken. Cocktail gaat zijn dressuur carrière als ruin vervolgen met zijn nieuwe 12 jarige engelse amazone. We hopen nog veel van ze te horen.
Flower mee naar de duinen. (14-10-2012)
Flower heeft de afgelopen zomer lekker op de wei doorgebracht met haar halfzus Doreth. Twee weken geleden zijn ze weer naar stal gekomen. Voor Flower is het tijd om een beetje aan het “volwassen” paardenleven te gaan wennen. In maart 2013 wordt zij al weer 3 jaar. Haar eerste rondje aan de longeerlijn heeft ze al gelopen, wat erg goed ging. Vandaag mocht ze met haar moeder Fleur mee een stukje wandelen in de duinen. Keurig de trailer op en dan op een vreemd terrein wandelen. Ondanks dat ze het eerste stukje het wel heel vreemd vond, bleef ze keurig naast Andrea lopen. Na een paar minuten begon ze al te ontspannen. Super gedaan van Flower.
Cocktail wint voorselectie voor Indoor Veendam in Beilen. (5-10-2012)
De eerste voorselectie voor Indoor is in Beilen geweest. Tatjana en Cocktail wisten deze voorselectie te winnen met 221 punten van maar liefst 31 Z1 combinaties. Gefeliciteerd!
Cocktail 2e in de Dirk Lutjeboer competitie (25-08-2012)
Cocktail is inmiddels al weer een geruime tijd Z2 startgerechtigd. We zijn de tel met het aantal winstpunten kwijt. De competitie werd natuurlijk in het Z1 gereden, omdat die medio mei al gestart was. Met de laatste wedstrijd een meetellend resultaat van 212 punten en een 2e plaats in de competitie weer een super resultaat.
Klein Roderijs Ferro 3 maanden oud (15-08-2012)
Kleintjes worden groot. Inmiddels is Ferro al weer 3 maanden oud. Wat een geweldig veulen. Hij is erg mensgericht en hinnikt altijd als je aankomt. Ferro vindt alles normaal en je hoeft hem dan ook niets te leren. Alles is vanzelfsprekend. Wel zijn we erg benieuwd, wat voor kleur hij eigenlijk heeft. Na het verharen is hij erg donker, maar zijn staart is nog wel erg licht. Vooralsnog houden we het, net als de veulenschetser, op smoky black.
Klein Roderijs Ferro geboren (15-05-2012)
Op 15 mei om 1.30 uur is Miss bevallen van een prachtige zwarte zoon. Hij is net als zijn broer CoKlein Roderijs Ferro 6 dagen oudcktail vernoemd naar een dressuurhengst. OmKlein Roderijs Ferro 6 dagen ouddat hij een prachtige zwarte kleur heeft hebben we hem Klein Roderijs Ferro genoemd. Ferro heeft een mooie zelfhouding, een prachtig hoofd en lijkt goed te kunnen bewegen. Ferro is een zoon van de hengst Brouwershaven Diamond Hit.
We zijn super blij met hem!

 

Klik op de foto voor meer foto's.
Super punten Cocktail in Veendam (05-05-2012)

Door de Rhino uitbraak in Nederland waren Cocktail en Tatjana een poosje niet op concours geweest. Vandaag in Veendam was de eerste buitenconcours. Cocktail liep 2 mooie proeven. Met de prachtige punten van 2 maal 216 punten pakten zij in een groot deelnemersveld de gedeelde eerste en de gedeelde tweede plaats! Een mooi begin van het buitenseizoen. Met dank aan Anita de Graaf voor de mooie foto.

Pony’s weer op de wei (23-03-2012)
Miss eerste grasDoor het prachtige droge weer konden de pony’s vandaag Vreugesprong Dorethal weer op de wei. Hiervan hebben we weer wat mooie plaatjes kunnen schieten. De hoog drachtige Miss genoot van het gras en Doreth maakte een hele grote vreugdesprong.
Cocktail en Tatjana 5e plaats op de drentse kampioenschappen Z1 (11-02-2012)
De 2e wedstrijd in het Z1 was de selectie voor de drentse regiokampioenschappen. Cocktail wist zich daarvoor te selecteren. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Cocktail was vrijdagavond op de hengstenkeuring geweest om het sportpredicaat in ontvangst te nemen. Zaterdag waren de kampioenschappen en pas zijn 3e Z1 start. Ze wisten echter een mooie 5e plaats te veroveren!>
Cocktail krijgt sportpredikaat toegekend en wordt gehuldigd op de hengstenkeuring (16-01-2012)
Tijdens de hengstenkeuring in Ermelo zal Cocktail gehuldigd worden tijdens Night of the welsh stallions op vrijdagavond 9 februari voor zijn sportprestaties. We zijn ontzettend trots op Cocktail en Tatjana.
Debuut in het Z1 voor Cocktail zeer succesvol (15-01-2012)
Vandaag zijn Andrea en Bianca helemaal naar Tolbert gereden om het Z debuut van Cocktail en Tatjana bij te wonen. De lange reis was niet voor niets. Cocktail liet een hele mooie proef zien, die werd beloond met 206 punten, het eerste winstpunt en de 1e prijs. Een beter debuut kunnen we niet wensen! In de noordelijke pers werd er zelfs aandacht aan besteed. www.1pknoord.nl
Foto draversfoto
2011
Cocktail Z dressuur startgerechtigd (10-12-2011)
Cocktail heeft inmiddels 12 winstpunten in het M2 en is hiermee Z startgerechtigd. Cocktail is ook in het M2 succesvol geweest. Met veel prijzen en scores tot boven de 200 punten. Cocktail heeft hiermee het sport predikaat verdiend! Begin 2012 zullen Cocktail en Tatjana hun debuut in het Z1 maken.
Doreth voor het eerst mee naar buiten. (11-09-2011)
Zondagmorgen hebben we met Doreth voor het eerst een wandeling over de weg gemaakt.
Samen met Tamara gingen we op pad. De eerste 20 meter vond ze het wel wat spannend, maar daarna had ze door, dat het toch wel heel leuk was. Ze ging gelijk heel stoer voorop en vond het prachtig om te doen. Zelfs auto’s vond ze niet interessant.

Cocktail op de Paarden Hippiade (09-09-2011)
Omdat Cocktail en Tatjana reserve kampioen van Drenthe waren geworden, hadden ze een startbewijs voor de Hippiade. Vrijdag werd de eerste proef gereden. De beste 8 van de ring gingen door naar de 2e proef op zaterdag.  Tatjana en Cocktail reden een nette proef met een paar hele kleine foutjes. Helaas waren de 3 juryleden, die de proef beoordelen het niet eens. Met 197, 196  en 180 punten was er een enorm groot verschil. Twee juryleden zetten Cocktail bij de eerste 6, terwijl 1 jurylid Cocktail bij de laatste 5 zette! Hierdoor werd het gemiddelde enorm gedrukt en eindigden Cocktail en Tatjana als 9e 0,2% achter de nummer 8.

Oude bekende tijdelijk terug op stal (4-09-2011)
Sinds 5 weken hebben we tijdelijk een oude bekende terug op stal. Blakt’s Tamara is 4 jaar geleden verhuisd naar de fam. Frerichs in Vierpolders. Nu Danielle Frerichs een paard heeft gekocht, kreeg Andrea de mogelijkheid om Tam weer te trainen en te starten. Het klikt goed tussen Tam en Andrea en inmiddels is ook de eerste wedstrijd in het L1 gereden. Met 185 en 187 punten wisten ze dit hernieuwde debuut winnend af te sluiten. Op de foto Andrea en Tamara in 2006.

Cocktail M2 geklasseerd! (27-08-2011)
Cocktail en Tatjana hebben hun debuut in het M2 gemaakt. Door de barre weersomstandigheden was het terrein erg nat en vol plassen. Cocktail dacht, dat hij over de plassen moest springen, dus de eerste proef was letterlijk een beetje in het water gevallen. Maar de tweede proef ging Cocktail weer als vanouds en was hij met 192 punten weer eerste!

Klein Roderijs Doreth behaalt ster predikaat op Centrale keuring in Kootwijk (20-08-2011)
Op de centrale keuring in Kootwijk heeft Doreth het ster predikaat behaald. De rubriek 3 jarige merries was een hele grote groep, waardoor het rondstappen en plaatsen erg lang duurde. Daarom liet Doreth liet zich tijdens de individuele presentatie niet optimaal zien. Toch was het voldoende om het ster predikaat te behalen. We zijn blij met dit resultaat, dat dankzij de goede voorbereiding van Erik Veenstra en zijn medewerkers tot stand kon komen.

Cocktail wint met Tatjana Dirk Lutjeboer competitie (20-08-2011)
Tatjana wist met Cocktail de beide proeven van de  laatste wedstrijd van de Dirk Lutjeboer competitie te winnen met 192 en 203 punten. Ze stonden in het tussenklassement al op een 1e plaats. Na de laatste wedstrijd waren ze dus winnaar van de Dirk Lutjeboer competitie klasse M!

Klein Roderijs Cocktail reserve kampioen van Drenthe M1 paarden.  (13-08-2011)
Vandaag is Cocktail met Tatjana reserve kampioen van Drenthe in de klasse M1 geworden. Een topprestatie van Tatjana met Cocktail om tussen de paarden in een veld van 44 deelnemers de reserve titel te bemachtigen !! Ze verdiende hiermee ook een startbewijs voor de nederlandse kampioenschappen (Hippiade) op 9 en 10 september in Ermelo.
Klein Roderijs Doreth beste 3 jarige op regionale keuring Houten. (23-07-2011)
Op de regionale keuring inHouten wist Doreth de titel Beste 3 jarige te bemachtigen! Tevens kreeg zij een afvaardKlein Roderijs Doreth met Andrea en Milaniging naar de nationale keuring op 20 augustus in Kootwijk, waar zij het ster predikaat kan krijgen. Een prachtig resultaat voor de eerste nakomeling van onze Fleur.
Veenstra's Miss White drachtig van Brouwershaven Diamond Hit. (12-07-2011)
Vandaag is Miss drachtig gescand van Brouwershaven Diamond Hit. Diamond Hit is een 4 jarige zoon van de A kader dressuurpony Wengelo’s Ricardo. Het veulen wordt rond 1 mei 2012 verwacht.
Cocktail blijft maar winnen in wedstrijdweekend. (10-06-2011)
Vrijdag 10 juni hebben we Doreth naar Erik Veenstra gebracht om keuringsklaar gemaakt te worden. ’s Avonds was er Dressuurfestijn in Boerakker en konden we gelijk Tatjana en Cocktail in actie zien. Cocktail liep erg goed en zette twee nette proeven neer. Dat resulteerde in 2 1e plaatsen van 28 deelnemers en scores van 197 en 202 punten! Zaterdag was er concours in Veendam Daar haalden ze 204 en 200 punten. Goed voor de 1e en 2e plaats!
Weer megascores voor Cocktail en Tatjana in het M1. (15-05-2011)
Dit weekend was er concours in Marum. Cocktail liep twee hele goede proeven. In een deelnemersveld van 28 paarden werden zij 2 maal eerste met scores van maar liefst 219 en 214 punten. Dat zijn 6 winstpunten. Vorige week waren ze in Veendam gestart met 205 en 194 punten (1e en 2e plaats) Tatjana en Cocktail hebben nu 5 proeven gestart in het M1 en hebben al 11 winstpunten!!! Ze zijn dus al M2 startgerechtigd! Tatjana SUPER GEFELICITEERD!
Flower op de wei bij stal Keizerskroon. (22-04-2011)
Onder begeleiding van haar oma Miss White is Flower naar stal Keizerskroon gegaan om samen met Keizerskroon Avalon de zomer op de wei door te brengen. Het klikte meteen tussen Flower en Avalon. Ondanks dat Avalon een jaartje ouder is en Flower op “haar” weiland erbij kwam, is er geen onvertogen woord gevallen. Ze hebben het samen ontzettend naar hun zin. Flower staat super bij Anita de Graaf en we willen haar nogmaals bedanken voor de gastvrijheid.
Estival KR heeft nieuwe eigenaar. (19-04-2011)
Vandaag heeft Estival een nieuwe eigenaar gekregen. Ze blijft hier in de buurt, dus we zullen haar nog regelmatig kunnen bezoeken. We wensen de nieuwe eigenaren veel plezier en geluk met Estival.
Gouden Miss als leerpony. (9-04-2011)
Dat Miss naast een gouden kleur ook een gouden karakter bezit, dat wisten we al. Met ons neefje, de 7 jarige Milan laat zij dit weer zien. Milan rijdt op manege de Prinsenstad en heeft pas een handvol lessen gehad. Wekelijks rijdt hij bij ons op Miss. Miss luistert goed en zorgt ervoor, dat Milan goed op haar rug kan zitten. Ze past zich helemaal aan haar ruitertje. Milan leert hierdoor enorm snel en gaat met sprongen vooruit. Milan vindt het geweldig en is dol op Missy.
Pony’s weer op de wei. (7-04-2011)
DKlein Roderijs Flower en Dorethoor het vroege voorjaar dit jaar kunnen de pony’s al vroeg op het gras. Ze hadden het erg naar hun zin. Dat leverde mooie plaatjes op.
Doreth gaat vrijspringen bij de buren. (01-04-2011)
Bij onze buren werd een avondje vrijspringen georganiseerd, omdat Duet (weidemaatje van DorKlein Roderijs Doretheth) mee gaat doen aan een vrijspring competitie voor paarden. Deze kans lieten we niet aan ons voorbij gaan. Het is een leuke manier voor Doreth om ervaring op te doen op vreemd terrein en een keer “mee” te gaan. Doreth vond het vrijspringen erg leuk en heeft zich verder keurig gedragen! Ook de trailer liep zij zeer makkelijk op.
Succesvol debuut in het M1 Cocktail en Tatjana (01-04-2011)
Precies op 1 april is Cocktail door Tatjana voor het eerst gestart in het M1 tijdens Indoor Tolbert. Met 30 deelnemers in het M1 paarden was de concurrentie behoorlijk groot. Cocktail en Tatjana haalden maar liefst 195 punten en de 2e prijs! De eerste 2 winstpunten in het M1 zijn binnen!
Eerst veulens van Cocktail in 2011 geboren (27-03-2011)
De eerste nakomelingen van Cocktail in 2011 zijn inmiddels al geboren. In Rockanje bij de familie Kooijstra een leuk rassig merrieveulen uit een schimmelmerriemerrie van Valentino. Enkele weken eerder werd er een palominohengstveulen geboren bij Erik Veenstra in Nuis: Veenstra's Grapjas.Op de hengstenshow van Wim Cazemier liet die zich in beweging goed zien.
Cocktail doet het ook super tussen de paarden (15-01-2011)
De eerste wedstrijd tussen de paarden is gereden! Tatjana is in Tolbert gestart met Cocktail. In een groot veld van 28 deelnemers werden zij 4e met 194 punten. Een heel goed begin! Cocktail heeft hiermee 10 winstpunten in het L2 en is hiermee M1 startgerechtigd. Vanwege zijn leeftijd mag hij pas vanaf 1 april in die klasse starten.
2010
Succesvolle laatste ponywedstrijd Cocktail en Tatjana (29-12-2010)
In Beilen werd de ponycarrière van Tatjana afgesloten. Ondanks een communicatiestoring tussen de voorlezer en Tatjana, waardoor er 6 punten werden afgetrokken voor programmafouten, reed Tatjana 188 punten bij elkaar. Dit was ook nog eens de 1e prijs. Een goede laatste wedstrijd bij de pony’s dus. Vanaf nu zal Tatjana Cocktail tussen de paarden uitbrengen.
Cocktail blijft hoge punten scoren. Ook in het L2 (17-10-2010)
Vandaag had Cocktail met Tatjana hun 2e wedstrijd in het L2. Omdat dit een indoorwedstrijd was, werd er maar 1 proef gestart. Cocktail en Tatjana waren in vorm en werden 1e met maar liefst 209 punten!!
Miss laat haar veelzijdigheid zien als bixie pony. (18-9-2010)
Omdat Miss de afgelopen 2 jaar ontzettend snel is gegaan in de dressuursport naar het Z1 heeft zij de afgelopen zomer van een lange vakantie genoten. Inmiddels is Andrea haar weer langzaam aan het oppakken. Omdat Milan op zijn eigen pony Cas niet los kan draven, hebben we afgelopen weekend een lesje op Miss gedaan. Weer liet Miss haar gouden karakter zien. Met Andrea op haar rug is het een attente dressuurpony, maar met Milan op haar rug veranderd ze in de perfecte leerpony. Al netjes in de aanleuning loopt ze keurig los drafrondjes met Milan. Wellicht een toekomstige bixie pony voor Milan?

Succesvol L2 debuut voor Cocktail (18-9-2010)
Afgelopen weekend is Cocktail voor het eerst in het L2 gestart. Met 190 en 188 punten hadden Tatjana en Cocktail gelijk 2 winstpunten.

Cocktail Drents kampioen L1 dressuur (12-08-2010)
Vers van de pers! Cocktail is vandaag regio kampioen geworden in de klasse L1. Vanmorgen werd zijn proef beloond met maar liefst 215 punten! Dat leverde hem een kopplaats op. Vanmiddag werd de finale gereden, die door de 2 jury’s werd beloond met 211 en 219 punten. Met maar liefst 30 punten voorsprong op de reserve kampioen mochten Cocktail en Tatjana het kampioenslint ophalen! Tatjana geweldig! Gefeliciteerd!
1e premie (en lovende woorden) voor Flower en Fleur bij de regionale keuring in Houten.
(03-07-2010)

Flower liet zien over excellente bewegingen te beschikken. Helaas zit zij zeer slecht in haar vacht, wat haar de 1e plaats kostte. De jury vond haar een mooi hoogbenig veulen, wat over veel ras beschikt met goede bewegingen. Fleur kreeg eveneens een eerste premie.
Cocktail wint voorselectie jonge dressuurpony’s in Houten (03-07-2010)
Cocktail deed het erg goed met Tatjana bij de voorselectie voor het KNHS kampioenschap jonge dressuurpony’s in Houten. Met een totaal van 76 punten won hij met overmacht de categorie van de 4 jarigen. Cocktail staat nu in het tussenklassement aan kop en lijkt hiermee verzekerd van een startbewijs in de finale. (de beste 20 combinaties gaan door naar de finale)
Cocktail doet het goed in de wedstrijdring.
Cocktail is nu 5 wedstrijden in het L1 gestart met Tatjana. In deze wedstrijden heeft hij altijd 1 of 2 winstpunten per proef gelopen. Hij zit dan altijd bij de eerste 3 in de prijzen! De teller staat nu op 14 winstpunten!
Eerste veulens Cocktail op de keuring (19-06-2010)
Op de stamboekkeuring van het NWPCS in Tolbert verschenen vandaag de eerste veulens van Cocktail in de riJonkers '''ng. Van de 4 veulens haalden er 3 een eerste premie en moest er 1 veulen helaas wegens een kreupelheid de ring verlaten. De veulens vielen allen op door de oprichting en gedragenheid tijdens de beweging. Tevens beschikten ze over een sterk achterbeengebruik en straalden ze veel ras uit.
Droomdebuut Cocktail in de wedstrijdring. (09-05-2010)
Vandaag is Cocktail voor het eerst in de wedstrijdring verschenen. Hij is door Tatjana direct in het L1 gestart. In de eerste proef haalden zij 205 punten en de eerste plaats. In de tweede proef had Cocktail zijn kruit wat verschoten door alle indrukken en de zware bodem door de regenval. Met een score van 187 punten en een tweede plaats zetten zij nog een goede proef neer. We willen natuurlijk ook Tatjana feliciteren met het behaalde resultaat.

Foto Equivision.nl
Estival weer thuis (24-04-2010)
Vandaag hebbenwe Estival uit de opfok opgehaald. Ze zal de komende zomer samen met Klein Roderijs Doreth bij ons op de wei rond kunnen rennen.
Cocktail heeft nieuwe amazone in Tatjana Mulder (17-04-2010)
We zijn bijzonder blij te kunnen melden dat Cocktail een nieuwe ruiter heeft. De 17 jarige Tatjana Mulder rijdt nu een week met Cocktail en er is een goede klik. De startkaart is aangevraagd om binnenkort met wedstrijden te beginnen. We wensen Tatjana veel succes in de komende tijd.
Nieuwe foto's Klein Roderijs Flower (03-04-2010)
Met de eerste zonnigedagen kon Flower samen met moeder Fleur wat langer op de wei. We hebben daar wat leuke foto's van kunnen maken.
Eerste veulens Klein Roderijs Cocktail (22-03-2010)
Vandaag zijn wij verblijd met de geboorte van Klein Roderijs Flower. Flower is een dochter van Klein Roderijs Fleur en Klein Roderijs Cocktail. Ze heeft de mooie palomino kleur van vader en moeder Fleur blijkt dan toch het vos-gen te dragen. Voor foto's klik hier.
Vorige week is bij Erik Veenstra het eerste veulen van Cocktail geboren. Dit was ook een palomino merrie veulen, uit een WPBR stermerrie.
Estival in de opfok (28-02-2010)
We zijn vandaag bij Estival op bezoek geweest in de opfok. We hebben een paar leuke foto's kunnen maken.
Ravival verkocht naar Polen. (26-02-2010)
De consequentie van fokken is, dat er soms ook iets verkocht moet worden. Aangezien we een heel mooi merrieveulen in opfok hebben uit Ravival, was Ravival te koop. Na het afspenen van Estival is ze door Ashley Brons bij Stal Brons vakkundig tot Prix st George niveau afgericht. We wensen de nieuwe eigenaren uit Polen heel veel geluk met Ravival. Ook willen we Ashley nogmaals bedanken voor de prettige samenwerking.
Klein Roderijs Cocktail wint rubriek onder het zadel op Welsh hengstenkeuring (13-2-2010
Vandaag heeft Cocktail op de Welsh hengstenkeuring de rubriek onder het zadel gewonnen. Onder gelegenheidsruiter en mede-eigenaar EFoto van Jody Wignand (rik Veenstra liet hij een goede draf zien en excelleerde hij met name in de stap en de galop. Ondanks de drukke omgeving van de hengstenkeuring bleef hij geconcentreerd bij zijn werk en was hij de werkwillige en brave hengst zoals wij hem kennen.
Cocktail is in september 2009 bij ons op de stal gekomen om getraind te worden voor de hengstenkeuring 2010. Na alle sneeuw en vorst van de kerst 2009 en de weken daarna was er bij ons nauwelijks te trainen.
Medio januari 2010 hebben we dan ook samen met Erik Veenstra besloten om Cocktail weer naar de stallen van Erik te brengen in Nuis. Erik heeft wel de beschikking over een binnenmanege en daar kon Cocktail verder getraind worden. Een amazone was al snel gevonden, maar helaas stonden op zaterdagmorgen 13 februari ook de regiokampioenschappen in Groningen gepland. Dit betekende dat zij niet voor 11.30 uur in Ermelo kon zijn. Het enige alternatief was dat Erik Cocktail zelf zou voorstellen.

Foto Jody Wignand (www.jw-fotografie.nl)
Nieuwe website in de lucht (10-2-2010)
Nu vele uurtjes zwoegen hebben we net voor de hengstenkeuring de nieuwe website in de lucht gekregen. Er is nog genoeg te doen, dat weten we, maar alle vragen en feedback zijn welkom. Dus schroom niet en laat ons weten wat je er van vindt (info@roderijs.nl).
Pony's in de sneeuw (5-1-2010)
Door de sneeuw en de vorst komen we nauwelijks aan rijden toe. Het levert wel leuke foto's op.
2009
 
Cocktail weer in Oostvoorne. (19-09-2009)

Cocktail is weer tijdelijk terug op zijn geboortegrond. Hij zal bij ons onder het zadel getraind worden voor de hengstenkeuring medio februari 2010. Wendy en Klein Roderijs CocktailAndrea nemen de training voor hun rekening. Cocktail is echt superbraaf en heeft nog geen pas verkeerd gedaan. Ook Milan (5 jaar) kan prima met hem overweg. We vinden het geweldig hem weer op stal te hebben!!

Miss haalt weer 2 winstpunten en een 1e prijs (27-09-2009)

Om wedstrijdroutine te houden en alle oefeningen nog meer te bevestigen blijven Andrea en Miss M2 starten, totdat zij Z1 klaar zijn. Afgelopen zondag starten zij in Simonshaven. Miss liep 2 nette stabiele proeven, die beloond werden met 184 en 188 punten. In de 2e proef werden zij 1e.

Fleur haalt het sport predicaat en is Z geklasseerd  !!! (20-09-2009)

Wendy heeft vandaag Fleur voor de tweede keer in het Z1 gestart. Fleur had nog geen wedstrijdervaring. De 1e wedstrijd (en direct in de klasse Z) donderdag 10-9-2009 in Nootdorp ging al goed. Hoewel er nog geen winst was gereden, waren we allemaal (en vooral Wendy) erg trots op Fleur, dat ze zonder ervaring toch nette proeven had neergezet.
In Rozenburg had Fleur de smaak te pakken. Ze liep 2 erg nette proeven en het resultaat was 201 en 208 punten. Ze lieten zelfs de paarden achter zich en konden ook nog eens 2 keer de eerste prijs ophalen. Hiermee is het sport predicaat een feit en mag Fleur zich nu ook (net als Miss) Ster Sport noemen. Met dank aan Wendy voor de goede opleiding van Fleur en het starten in het Z.

Andrea en Miss Z startgerechtigd !!! Miss haalt het sport predicaat. (19-08-2009)

Afgelopen woensdag hadden Andrea en Miss weer wedstrijd bij stal de Ronde. Het weer was tropisch. Miss had de eerste proef wel hinder van de warmte. Na hulp van Wendy, die ook op de wedstrijd aanwezig was, verliep de tweede proef weer beter. Het resultaat was 180 en 193 punten. De eerste proef gedeeld de 2e  prijs en de tweede proef zelfs 1e. We zijn ontzettend trots op Miss, die het toch maar iedere keer weer even doet zo tussen de paarden. Dit betekent, dat Andrea en Miss 11 winstpunten hebben in het M2 en dus Z startgerechtigd zijn. Voor Miss kunnen we nu het sport predicaat aanvragen.

Miss scoort in het M2 (09-08-2009 en 16-08-2009)

Andrea heeft nu vakantie, dus is er meer tijd om Miss te starten. Op 9 augustus zijn we in Rozenburg gestart. Miss liep twee fijne proeven met 183 en 181 punten tot gevolg. In de eerste proef werden zij eerste. Op 16 augustus zijn we in Rockanje gestart. Ook hier deed Miss haar uiterste best. 192 en 185 punten was de score. In de eerste proef hadden we de 2e prijs. Miss heeft nu 9 winstpunten in het M2!

Doreth genietend in de zomerwei (01-08-2009)

Doreth was met haar maatje Duet lekker aan het rennen. Met het fototoestel bij de hand leverde dat mooie plaatjes op.

Cocktail geniet van de zomerzon (28-07-2009)

Omdat het vakantie was, hebben we weer een bezoek gebracht aan Cocktail. Het gaat erg goed met hem. ’s Middags kon hij even genieten van de zomerzon.

Nieuwe carrière voor Blossom? (04-07-2009)

Dieuw heeft van ons voor haar verjaardag een dressuur en cross clinic gekregen. Aangezien Blossom nog zeer weinig heeft gesprongen, vonden we het erg spannend. Tot onze verbazing pikte Blossom het erg goed op en werd betiteld als een erg fijne springpony. We zijn erg trots op Blos, die dus ook over springkwaliteiten blijkt te beschikken.

Blossom en Dieuw M2 startgerechtigd. (11-07-2009)

Blossom en Dieuw hebben het druk gehad de laatste maand. Zij zijn daarin 3 keer gestart met als resultaat 6 winstpunten! Hiermee zijn zij M2 startgerechtigd. Vandaag was het extra spannend, omdat Dieuw graag de laatste 2 winstpunten wilde rijden. Zij gaat namelijk dinsdag met vakantie en voor de vakantie wilde zij M2 startgerechtigd zijn. Gelukkig is dit gelukt. Ze reed 182 en 185 punten met in de 2e proef een 1e prijs!

Fleur is drachtig van Cocktail (26-05-2009)

Vandaag is onze Fleur (Klein Roderijs Fleur) voor de 2e maal gescand en 40 dagen drachtig van onze eigen hengst Klein roderijs Cocktail.

Veulen van Ravival en Lord Leatherdale geboren (19-05-2009)

Vannacht is Ravival om 23.40 uur bevallen van een merrieveulen. De bevalling verliep heel soepel en het veulen stond snel bij Ravival te drinken. We hebben haar Estival genoemd, wat “zomers” betekent in het frans en engels.

Cocktail goedgekeurd en verrichtingskampioen. (04-04-2009)

Cocktail heeft gisteren ,samen met de andere aangewezen hengsten, het verrichtingsonderzoek afgesloten met het verrichtingsexamen. De jury was erg enthousiast over Cocktail. Hij kreeg dan ook een uitstekende cijferlijst en een mooi rapport.

Met een totaal van 63 punten had hij de hoogste score! Cocktail liet weer zien over een uitstekend karakter te beschikken. Ondanks de vele toeschouwers bleef Cocktail heel relaxed!

Cocktail is na het verrichtingsonderzoek voor de helft verkocht aan Erik Veenstra. Hij staat daar ook ter dekking. Klik hier voor informatie over dekkingen

Mooi debuut Miss White en Andrea in het M2. (22-03-2009)

Vandaag hebben Miss en Andrea voor het eerst in het M2 gestart. Ondanks dat er nog geen routine is in deze klasse en alle oefeningen wat meer bevestigd moeten worden, gingen ze toch met 2 winstpunten naar huis! De eerste proef hadden ze 181 pnt en de tweede proef 186 pnt. In de 1e proef hadden ze zelfs de tweede prijs!

Blossom en Dieuw halen op 1e M1 wedstrijd winst. (15-03-2009)

Het debuut van Blossom in het M1 was goed voor winst. In de eerste proef zaten 3 grote fouten, waardoor de score op 169 pnt bleef hangen. Met de tweede proef liet Dieuw zien, dat ze alles weer onder controle had. Met 182 punten is hun eerste winstpunt in het M1 een feit!

Miss White sluit laatste wedstrijd in het M1 winnend af. (22-02-2009)

Ondanks dat Miss en Andrea al M2 startgerechtigd zijn, zijn ze vandaag toch nog een keer (i.v.m. het oppakken van de wedstrijdroutine) in het M1 gestart. Miss werd 2 keer 1e met 182 en 186 punten. Een mooie afsluiting van het M1!

Cocktail aangewezen voor het verrichtingsonderzoek op de Centrale hengstenkeuring van het welsh pony stamboek. (14-02-2009)

Cocktail is ons eerste fokproduct van het mannelijke geslacht. Dat hij aangewezen zou worden voor het verrichtingsonderzoek, daar kun je als fokker alleen maar van dromen!Cocktail moest vrijdagochtend al vroeg in de baan voor de eerste bezichtiging. Erik Veenstra had hem super voorbereid en hij stond er echt formidabel bij. Klein Roderijs Cocktail staat ter dekking bij Erik Veenstra Tel: (0594)549192 / 06-51259499 De jury liet hem dan ook door naar de 2e bezichtiging. Cocktail doorstond de veterinair en het monsteren op het hard ook  goed.

Hij werd 1.47m gemeten. Zaterdag was nog spannender. Van de 55 aangemelde hengsten bleven er uiteindelijk 8 over voor het laatste rondstappen. Uiteindelijk moesten er nog 3 de baan verlaten! Onze Cocktail zat bij de 5 over gebleven hengsten, die zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In een woord: Geweldig! Klein Roderijs Cocktail staat ter dekking bij Erik Veenstra Tel: (0594)549192 / 06-51259499Ook geweldig voor onze Miss, zijn moeder, die met haar (tot nog toe i.v.m. de sport) enige fokproduct direct een aangewezen hengst heeft voortgebracht. Cocktail is nu weer met Erik Veenstra mee om zadelmak gemaakt te worden. Op 2 maart zal hij worden aangeleverd in Ermelo voor het verrichtingsonderzoek. Het verrichtingsexamen zal 4 april plaatsvinden.   

Dieuw en Blossom M1 startgerechtigd. (25-01-2009)

Tijdens de wedstrijd op HC Simonshaven behaalden zij 189 en 182 punten en een 1e en 2e prijs. Blossom zal begin maart haar M1 debuut maken.